Още няколко стотинки цените на бензина и дизела могат да отидат нагоре.

...
Още няколко стотинки цените на бензина и дизела могат да отидат нагоре.
Коментари Харесай

Експерт: Цените на бензина и дизела могат да скочат с няколко стотинки

Още няколко стотинки цените на бензина и дизела могат да отидат нагоре. Има фактори, които приказват за увеличение на цената, няма по какъв начин да си приказваме за понижаване.  Това сподели за NovaNews Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

" Цената на нефт вид брент е 84 $ на барел, ако се задържи към тези равнища, ще виждаме сходни стойности на горивата. Песимист съм, че това ще се случи, тъй като китайската стопанска система потегли нагоре, а Русия и Китай понижиха добивите. Има фактори, които приказват за увеличение на цената, няма по какъв начин да си приказваме за понижаване ", уточни той. И добави, че срокът от търсене до рандеман на нефт е 4-5 години.

По думите му Европа към момента не може да се освободи от зависимостта от съветски газ. " Количествата не доближават и в случай че в действителност стане студено през зимата, ще имаме проблеми с отоплението си. Особено Западна Европа. Преработката на неруски нефт ще оскъпи горивата. Пристанището " Росенец " би трябвало да употребява инфраструктурата на " Лукойл ", с цел да работи един оператор. Без да работи рафинерията не може да се внасят горива от Румъния и Гърция, тъй че да се задоволят потребностите на стопанската система ", разяснява Бенчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР